24 Haziran 2012 Pazar

Adam Olacak Çocuk #8 (Nicklas Helenius)



 Saçı sarı,gözü mavi,boyu 1,95... Ama podyumları değil, Yeşil Sahaları tercih etmiş 21 yaşındaki Danimarkalı :) İlk olarak Danimarka U21 formasıyla Türkiye karşısında izlediğim Nicklas Helenius, doğal olarak sahanın en dikkat çekici ismiydi, ama futboluyla değil... 

 Türkiye maçında sönük bir performans sergilese de 3. bölgede ki yıpratıcılığı ve sürati, takibe değer bir oyuncu olduğunu gösteriyordu Helenius'un.. Nitekim o günden sonra izlediğim 6 canlı maçında, 4 gol 2 asist yaparak kendisine hayran bıraktı genç oyuncu.. Sezonun diğer maçlarının özet görüntülerini izlediğimde ise Leadrup kardeşler den sonra Danimarka futbolunun yetiştirdiği en potansiyelli yıldız adayı olduğuna kanaat getirdim.. 





 Nicklas Helenius ; Adaşı,Vatandaşı hatta ve hatta Boydaşı Nicklas Bendtner'in bir klonu gibi gözükse de iki oyuncu çok farklı oyun karakterlerine sahip.. Bendtner gibi Set oyununu seven bir Pivot Santrafor'un aksine Helenius ; Geriden top alan,Topla mesafe kateden,Kanatlara inip takımını hucuma kaldıran komple bir forvet oyuncusu.. 1.95 lik boyuna rağmen top tekniği,kıvrak bilekleri,sürati ve çevikliği muazzam.. Aalborg alt yapısından yetişen ve ilk sezonunda 29 maçta forma giyip 5 gol 4 asistle oynayan Helenius, 2011-2012 sezonunda 32 maçta 14 gol 8 asistle oynayarak takımının gol ve asist kralı oldu.. Üstün performansına rağmen Morten Olsen'in EURO 2012 kadrosunda yer alamayan Helenius, yaz transfer döneminde Avrupa ya uçabilir.. Oyuncunun Hollanda ve Almanya dan talipleri olduğu yazılıyor..

Nicklas Helenius


1 yorum:

  1. TS da olmasını çok isterim. Çok işimize yarar dı. Aklına sağlık Erman.

    saygılar
    CDTRF

    YanıtlaSil