27 Haziran 2012 Çarşamba

3 Mevki 3 Öneri...



 Geçtiğimiz ocak ayından itibaren Trabzonspor transfer politikasında çok doğru adımlar atıyor..Olcan la başlayan ve Soner Aydoğdu,Emre Güral,Yasin Öztekin gibi gelecek vaadeden gençlerle devam eden bu süreçte, uzun zaman sonra Yabancı transferde de doğru bir adım atılarak Sol Bamba transfer edildi..Geçtiğimiz sezonun kadrosunu Burak Yılmaz hariç korumayı başaran Trabzonspor'un, kendimce eksik gördüğüm bölgelerine bir kaç transfer önerisinde bulunacağım..

Gary Hooper (Glasgow Celtic) - Santrafor






 Burak Yılmaz'ın ayrılığından sonra tek alternatifi Vittek olan Santrafor bölgesi için öncelik yerli transfer olsada, Cenk ve Muhammet için tok satıcıyı oynayan Gaziantepspor'un tavrı, bu bölgeye yabancı transferini zorunlu kılıyor.. Taraftarın gönlünde yatan isimler şüphesiz N'Doye ve Vossen.. ama oyuncuların yüksek maliyeti ve taliplerinin çok olması transferi imkansız kılıyor.. Bu aşamada Trabzonspor için en doğru ismin Celtic'in santraforu Gary Hooper olduğunu düşünüyorum... N'Doye ve Vossen e göre daha düşük maliyetli bir oyuncu olan Hooper, İskoçya liginin son gol kralı.. henüz 24 yaşında olan oyuncu her sene bir önceki senenin üzerine koyarak,istikrarlı bir performans sergiliyor.. 2008 yılında İngiltere 3. lig ekiplerinden Scunthorpe'a transfer olan oyuncu, aynı sezonda 45 maçta 24 gol atarak takımının Championship e yükselmesinde büyük pay sahibi olmuştu..Aynı performansını Championship de de sürdüren Gary Hooper, 2009-2010 sezonunda 35 maçta 19 gol atarak 3 Milyon € karşılığında adanın diğer yakasına İskoç devi Celtic'e transfer oluyordu.. İlk sezonunda ilk 11 de ki yerini kaparak 26 maçta 20 gol 9 asistle oynayan oyuncu.. geçtiğimiz sezonu 37 maçta 24 gol,7 asistlik performansla gol kralı olarak tamamladı..Hucum yollarında etkili bitiriciliği ve golün kokusunu alan üstün pozisyon bilgisiyle tam anlamıyla bir golcü olan Gary Hooper'ın 5-6 Milyon € arası bir bonservis bedeliyle transfer edilebileceğini düşünüyorum..



Kim Bo-Kyung (Cerezo Osaka) - Ofansif Orta Saha



 Jaja'nın gidişinin ardından 3. bölgede insiyatif alacak bir 10 numara eksikliğini fazlasıyla çeken Trabzonspor'a Adrian ve Alanzinho çare olamamıştı.. Her ne kadar Adrian'a 1 sene daha sabredilmesi taraftarı olsamda, işlerin kötü gitmesi durumunda devreye sokacak bir B planımız olması gerektiğini düşünüyorum.. Bu aşamada arkadaşlarım vasıtasıyla 1 ay önce maç görüntülerini elde ettiğim Kim Bo-Kyung'u geçtiğimiz ay bir de canlı olarak seyrettim.. Güney Kore futbolunun yeni Ji-Sung Park'ı olarak lanse edilen futbolcu çok üstün özelliklere sahip.. Oyun zekası,tekniği,hızı ve çevikliğiyle Japonya 1. liginde harikalar yaratan 22 yaşındaki oyuncu.. 2 sezonda çıktığı 40 maçta 15 gol,9 asistlik performans sergiledi.. Ne derece doğru olduğunu bilmesemde oyuncu Transfermarkt.de sitesinde kontratı bitmiş olarak gözüküyor.. Bonservissiz olarak böyle bir oyuncuyu kadroya katmak, bence mükemmel bir hamle olur..






Jordan Veretout (Nantes) - Orta Saha Orta





 Geçtiğimiz sezonu Colman-Zokora orta saha tandemiyle tamamlayan Trabzonspor da bu sezon Şenol Hoca'nın Soner'e şans vererek Colman-Soner orta sahası ile oynayacağını düşünüyorum.. Sol Bamba transferiyle güçlenen savunma hattında ise stoper tandeminin bence en doğru ikilisi Sol Bamba-Zokora olur..Genel özellikleri itibariyle birbirini tamamlayacağını düşündüğüm ikilinin bozulmaması adına orta sahaya takviye şart gibi gözüküyor.. Zira formsuzluk ve sakatlık durumunda Zokora'nın orta sahaya çekilmesi bütün düzeni alt-üst edebilir.. Bu aşamada Colman-Soner'e en doğru alternatif geçtiğimiz aylarda "Adam Olacak Çocuk #5" olarak detaylı analizini yaptığım Jordan Veretout olacağını düşünüyorum.. 19 yaşındaki Fransız futbolcu Fransa 2. lig ekiplerinden Nantes de forma giyiyor.. geçtiğimiz sezonu 35 maçta 6 gol 5 asistlik performansla kapatan genç oyuncuyu her ne kadar alternatif olarak söylesemde, 2-3 yıl içinde Türkiye'nin en iyi orta saha oyuncularından biri olacağına hiç şüphem yok.. Jordan Veretout'un 2-3 Milyon € arasına transfer edilebileceğini düşünüyorum..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder