27 Temmuz 2012 Cuma

Fransa Ligue II 2012-2013 Analizi


 Avrupa'nın önemli kulüplerinin her zaman göz hapsinde olan Fransa Ligue 2 bugün start alıyor... Geçtiğimiz sezonu Bastia'nın sürpriz şampiyonluğuyla kapatan Ligue 2.. Fransa'nın köklü kulüplerinden Metz'in küme düşmesi ile de şok yaşatmıştı... Ligue 1 e yükselen Bastia,Stade Reims ve Troyes'in yerine bu sene Ligue 1 den gelen Caen,Dijon ve Auxerre var, Küme düşen Metz,Boulogne ve Amiens'in yerine ise Fransa 3. liginden Olympique Nimes,Chamois Niort ve Ajaccio geldi... Geçtiğimiz sezon gerek twitter da, gerekse blog da sık sık bahsettiğim Fransa Ligue 2 yi 2012-2013 sezonu öncesinde takım takım değerlendirdim...

AS Monaco



 1999-2000 sezonunda Ligue 1 de ipi göğüsleyen, 2004 sezonunda sürpriz bir şekilde Şampiyonlar Ligi finaline yükselen ve Mourinho'nun Porto'su na boyun eğen Monaco, o günden sonra büyük bir çöküş yaşayarak 2010-2011 sezonunda Ligue 2 ye düşmüştü.. Fransa'nın en köklü kulüplerinden biri olan Monaco'nun 2011-2012 sezonunda yeniden Ligue 1 e dönmesi bekleniyordu ama Ligue 2 de sezonu 8. sırada tamamlayarak bir kez daha taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.. tarihinin en kötü günlerini geçiren ve dip noktasını gören Monaco bu sezona yeni bir yapılanmayla ve mutlak şampiyonluk parolasıyla giriyor.. Geçtiğimiz sezonda İtalyan Teknik Adam Marco Simone ile kötü bir grafik çizen Monaco, Simone ile yolları ayırdı ama İtalyan Ekolünden vazgeçmedi.. Bir önceki sezon İnter'i çalıştıran dünyaca ünlü İtalyan Teknik Adam Claudio Ranieri Monaco'nun yeni çalıştırıcısı oldu.. Kadrosunda Nabil Dirar,İbrahima Toure,Kagelmacher gibi üst düzey oyuncuları bulunduran Monaco, takıma direk katkı sağlayacak Ndinga ve Jakop Poulsen transferleri ile Ligue 2'nin favorileri arasına girdi..Yeni transferlerden Sebastian Ribas ve Emir Bajrami de sürpriz beklediğim isimlerden.. Geçtiğimiz sezon stoperlerden çektiği çileyi devre arasında Kagelmacher ile bir nebze azaltan Monaco, stoper tandeminide Bologna dan Raggi ile tamamlayarak yeni sezona hazır bir kadro oluşturdu.. Takımın bu sezonki en büyük handikapı ise bekleri, geçtiğimiz sezon tutuk bir görüntü sergileyen sağ bek Eric Marester bu sezonda ilk 11 oynayacak gibi duruyor.. Sol bek de ise bu sezon tek isim olarak Layvin Kurzava var.. ama Ranieri'nin transfer yapılmaması halinde o bölgede Kurzava yı değil, Ön Liberolarından birini değerlendireceğini düşünüyorum.. Sezon biter bitmez göreve getirilen Ranieri'nin raporu doğrultusunda kadrosunu şekillendiren Monaco'nun transferlerine bir göz atalım...

Gelenler

Flavio Roma (Milan) - Bedelsiz
Andrea Raggi (Bologna) - Bedelsiz
Delvin Ndinga (Auxerre) - 4.000.000 €
Jakob Poulsen (Midtjylland) - 1.200.000 €
Sebastian Ribas (Genoa) - Kiralık
Emir Bajrami (Twente) - Kiralık

Gidenler

Isaac Kone (Frejus-Saint-Raphael FC) - Bedelsiz
Franck L'Hostis (Amiens) - Bedelsiz
Thorstein Helstad (Lilleström) - Bedelsiz
Daniel Niculae (Kuban) - Bedelsiz
Thomas Mangani (Nancy) - Bedelsiz
Sambou Yatabare (Bastia) - Bedelsiz
Terence Makengo (Auxerre) - Kiralık
Chris Malonga (Lusanne) - Kiralık
Florian Pinteaux (Sedan) - Kiralık
Vincent Muratori - Serbest Kaldı
Oliver Ferblantier - Serbest Kaldı
Petter Hansson - Futbolu Bıraktı


AC Le Havre



 Geçtiğimiz sezonu, mucizevi bir şekilde son 3 maçını kazanarak küme düşme hattının 3 sıra üstünde bitiren Le Havre de bu sezonda pek bir değişiklik yok..Teknik drektör Chedric Daury ile yola devam eden takımın tek ciddi transferi bir önceki sezon Istres de iyi bir performans sergileyen Riad Nouri.. Nouri takımın hucum hattına hareketlilik getirecektir, ama Loic Nestor'u kaybedip yerine transfer yapmayan Le Havre'nin savunma hattı çok zayıf.. Takımın bir diğer transfer hamlesi geçen sezon devre arasında Nancy den kiraladıkları Distel Zola'nın bonservisini almak oldu.. Daha önce Fransa alt liglerinde forma giyen 24 yaşındaki santrafor Geoffrey Malfleury ise kapalı kutu.. Arsenal'in kıskacında olmasına rağmen Benjamin Mendy ve Ryan Mendes'i kadrosunda tutmayı başaran Le Havre'nin, buna rağmen bu sezon lig de tutunabileceğini sanmıyorum..

Gelenler

Riad Nouri (Istres) - 150.000 €
Geoffrey Malfleury (Red Star 93) - 100.000 €
Distel Zola (Nancy) - Bedelsiz

Gidenler

Loic Nestor (Chateauroux) - Bedelsiz
Hassane Alle - Serbest Kaldı
Malemine Diarra (Boulogne) - Kiralık


EA Guingamp



Geçtiğimiz sezonu 7. sırada bitiren Guingamp, yeni sezonda takımdan önemli bir ismi kaybetmediği gibi önemli bir transfer de yapmadı.. Teknik Drektör Jocelyn Gourvennec'in de takımda kaldığını göz önüne alırsak yeni sezonda aynı ilk 11 ile devam edeceklerini düşünüyorum, belki Mandanne ilk 11 'i zorlayabilir.. Yeni transferlerden Martins Pereira ve Mandanne de çok iyi alternatifler, artık Guingamp'ın kulübesi zengin.. Bu sene de kadronun en iyi ismi geçen sezon adını sıkça zikrettiğimiz Antony Knockaert olacak gibi.. 20 yaşındaki genç yıldız geçen sezonu 36 maçta 11 gol 4 asistle kapatarak Ligue 1 ekiplerinin dikkatini çekmişti.. Özellikle Lorient ve Montpellier'in ciddi şekilde ilgilendiği söylense de oyuncu şu an için takımda kalacak gibi gözüküyor.. Geçtiğimiz sezonu 37 maçta 5 gol 4 asistle tamamlayan Türk asıllı oyuncu Fatih Atik de takımın önemli oyuncularından.. Guingamp büyük bir sürpriz olmazsa ligi yine 6-9 sıraları arasında bitirir diye tahmin ediyorum..

Gelenler

Jonathan Martins Perreira (Nantes) - Bedelsiz
Christophe Mandande (FC Dijon) - Bilinmiyor
Quentin Rouger (Rennes B) - Kiralık

Gidenler

Alharbi El Jadayaoui (Angers) - Bedelsiz
Geoffrey Christophe (Angers) - Bedelsiz
Jonathan Ringayen (Frejus-Saint-Raphael) - Bedelsiz
Xavier Mercier - Serbest Kaldı
Gregory Paisley - Serbest Kaldı
Mustapha Alloui - Serbest Kaldı
Mohamed Soly (Le Poire-sur-vie) - Kiralık


Stade Laval



 Geçen seneyi Le Havre ile aynı puanda küme düşme hattının 2 sıra üstünde bitiren Laval, bu sezona çok sıkıntılı girdi.. Sözleşmeleri sona eren Signorino ve Losilla gibi iki ilk 11 oyuncusunu kaybeden takım, Losilla'nın yerini küme düşen Metz'in ön liberosu Yohan Betsch ile doldururken, Signorino'nun yerine Valenciennes B takımının 20 yaşındaki oyuncusu Makan Traore yi getirdiler, Orta sahaya bir diğer önemli takviyeleri ise geçen sene Ligue 1 de Brest forması giyen 33 yaşındaki Kongolu oyuncu Oscar Ewolo.. Bir çok genç oyuncuyu kadroya katan, ve orta yaşlı futbolcularla yolları ayıran Laval'ın bu sene işi oldukça zor.. Alt yaş kategorilerinden itibaren Fransa milli takımı forması giyen takımın yıldızı Stoper Lindsay Rose'un da Ligue 1 den talipleri olduğu söyleniyor.. Stade Laval bu sezon küme düşme adayları arasında..

Gelenler

Makan Traore (Valenciennes B) - Bedelsiz
Bilal Hamdi (Lens B) - Bedelsiz
Nike Vanhamel (Westerlo) - Bedelsiz
Jordan Adeoti (Colomiers) - Bedelsiz
Yohan Betsch (Metz) - Bedelsiz
Renaud Dreuslin (TA Rennes) - Bedelsiz
Ousmane Traore (Turnhout) - Bedelsiz
Oscar Ewolo (Brest) - Bedelsiz

Gidenler

Franck Signorino (Stade Reims) - Bedelsiz
Anthony Losilla (Dynamo Dresden) - Bedelsiz
Chyrille Lhuisser (AS Vitre) - Bedelsiz
Antoine Ponroy (Vannes) - Bedelsiz
Kevin Aubeneau (Les Harbiers) - Bedelsiz
Fabrice Levrat - Serbest Kaldı
Justin Trideau - Serbest Kaldı
Sebastian Renouard - Serbest Kaldı


Olympique Nimes



 1 sezonluk aradan sonra Ligue 2 ye geri dönen Nimes, takımı şampiyon yapmasına rağmen teknik drektör Thierry Froger'ın görevine son verip, sezona Victor Zvunka ile başlama kararı aldı.. Zvunka önderliğinde 3 önemli takviye yapan Nimes'in kadrosu buna rağmen Ligue 2 ye göre yetersiz.. Rennes den bir dönem İnter forması da giyen Stephane Dalmat'ı renklerine bağlayan takım, Metz'in sol beki Bouby ile de savunma hattına güç kattı.. Ligue 3 maçlarını izleme şansım olmadığı için mevcut kadro hakkında yorum yapmam doğru olmaz ama takımdan önemli bir oyuncu kaybedilmemesine rağmen takviyeleri yetersiz buluyorum.. Nimes de bu sene düşme adayları arasında olur diye düşünüyorum..

Gelenler

Stephane Dalmat (Rennes) - Bedelsiz
Pierre Bouby (FC Metz) - Bedelsiz
Mathieu Robail (Bastia) - Bedelsiz

Gidenler

Arnaud Farras (Vendee Luçon) - Bedelsiz
Kevin Martin (Aviron) - Bedelsiz
İssouf Ouattara (Chernomorets) - Bedelsiz
Gauther Gallon - Serbest Kaldı
Yacine Saandi - Serbest Kaldı
Oliver Davidas - Serbest Kaldı

SM Caen



 Geçtiğimiz sezonu Ligue 1 de son haftada Valenciennes e yenilerek trajik bir şekilde küme düşen Caen, 2 senelik aranın ardından bir kez daha Ligue 2 de mücadele edicek..Küme düşmesinin ardından kadrosundaki önemli yıldızları satmak zorunda kalan Caen, doğal olarak bu oyuncuların yerlerini dolduramadı.. Buna rağmen Ligue 2 ye göre iyi bir kadrosu var Caen'in.. Özellikle 17 yaşındaki yıldızı Mbaye Niang'ın bu sene Ligue 2 de büyük işler yapmasını bekliyorum.. Geçtiğimiz sezon Ligue 2 de 10 gol atan Metz'in santraforu Mathieu Duhamel de takımın hucum hattına güç katacaktır..

Gelenler

Mathieu Duhamel (Metz) - 800.000 €
Jean Jacques Pierre (Panionios) - Bedelsiz
Jean Calve (Nancy) - Bedelsiz
Laurent Agauazi (Istres) - Bedelsiz
Romain Poyet (Brest) - Bedelsiz
Alexandre Cuvillier (Nancy) - Kiralık

Gidenler

Romain Hamouma (St. Etienne) - 4.000.000 €
Thomas Heurtaux (Udinese) - 2.100.000 €
Frederic Bulot (Standart Liege) - 2.000.000 €
Alexis Thebaux (Brest) - 1.200.000 €
Pierre-Alain Frau (Al-Wakrah) - Bedelsiz
Emeric Dudoit (Chateauroux) - Bedelsiz
Benjamin Nivet (Troyes) - Bedelsiz
Gregory Proment (Metz) - Bedelsiz
Anthony Deroin - Serbest Kaldı
Kandia Traore - Serbest Kaldı


LB Chateauroux



Geçtiğimiz sezon ligi 14. sırada bitiren Chateauroux, kadrosunda bir çok değişiklik yaparak yeni sezona giriyor.. Geçen seneki en büyük silahları Maxime Bourgeois'in kiralık sözleşmesi bitti ve Auxerre e geri döndü.. Bourgeois'in yerine sol kanada geçen sezon Reims de başarılı bir performans sergileyen Clement Tainmont transfer edildi.. Geçtiğimiz sezon stoperlerin performansından sürekli şikayetçi olan teknik drektör Didier Tholot.. Bu bölgeyi Le Havre'nin başarılı stoperi Loic Nestor'u transfer ederek güçlendirdi.. Devre arasında Troyes den kiralanan Claudio Beauvue'nin de bonservisi alındı.. Geçtiğimiz sezonu sıkıntılı atlatan Chateauroux'un bu sezon ne yapacağı merak konusu.. Artık daha güçlü bir kadroları olduğunu düşünüyorum, ama yine de ligi 9-13 sıraları arasında bitirir diye tahmin ediyorum..


Gelenler


Claudio Beauvue (Troyes) - 750.000 €
Ludovic Guerriero (Metz) - Bedelsiz
David de Freitas (Angers) - Bedelsiz
Emeric Dudouit (Caen) - Bedelsiz
Kévin Afougou (Paris FC) - Bedelsiz
Clément Tainmont (Reims) - Bedelsiz
Loïc Nestor (Le Havre) - Bedelsiz
Benjamin Jeannot (Nancy) - Kiralık


Gidenler


Romain Grange (Nancy) - 800.000 €
Romain Inez (Metz) - Bedelsiz
Elie Dohin (Boulogne) - Bedelsiz
Kévin Dupuis (Kortrijk) - Bedelsiz
Jean-Jacques Mandrichi (Ajaccio) - Bedelsiz
Jérôme Lafourcade (Chamois Niort) - Bedelsiz
Jonathan Lacourt (Amiens) - Bedelsiz
Anthony Scaramozzino (Omonia Nikosia) - Bedelsiz
Romain Reynaud (Kortrijk) - Bedelsiz
Ahmed Kashi - Serbest Kaldı
Vincent Fernandez - Serbest Kaldı
Boubacar Sylla - Serbest Kaldı
Amara Baby (Burgas) - Kiralık


AJ Auxerre



 Ligue 1 i son sırada tamamlayarak küme düşen Auxerre'in kadrosunda ciddi bir değişim yaşandı.. Öncelikle Teknik Drektör Laurent Fournier'in görevine son vererek takımın başına Kongo Milli Takımı teknik drektörü Jean-Guy Wallemme'ı getirdiler.. Takımın en önemli iki yıldızı Alain Traore ve Delvin Ndinga yı kaybeden Auxerre transfer döneminde 2 sol bek,1 stoper alarak Traore ve Ndinga'nın yerine oyuncu almadı.. Bu oyuncuların yerini takım içi değerleriyle kapatmak isteyen Auxerre'in bence en büyük transferi geçen sezon kiralık gittiği Chateauroux da müthiş işler yapan Maxime Bourgeois.. Bunun yanı sıra 15 yaşından itibaren Dünya Yıldızı olacak gözüyle bakılan Yaya Sanogo'nun bu sezon daha fazla forma şansı bulmasını bekliyorum.. Zira bu Sanogo'nun son fırsatı.. Traore ve Contout'un gidişinin ardından La Tellec ve Dennis haricinde rakibi kalmadı.. Auxerre'nin Ndinga karşılığında Monaco dan kiralık olarak getirdiği Makengo dan bu sene çok şey bekliyorum.. Fransa U17 den itibaren takip ettiğim ve iyi yerlere geleceğini düşündüğüm bir oyuncu Makengo.. Kadrosundaki yıldızlarıyla Şampiyonluğun Monaco ile birlikteki en büyük adayı Auxerre'in 1 senelik aranın ardından Ligue 1 e dönmesini bekliyorum..

Gelenler

Marco Ramos (Braga) - Bedelsiz
Henri Ndog (Bitam) - Bedelsiz
Remy Ebanega (Bitam) - Bedelsiz
Terrence Makengo (Monaco) - Kiralık

Gidenler

Alain Traore (Lorient) - 5.000.000 €
Delvin Ndinga (Monaco) - 4.000.000 €
Roy Contout (Sochaux) - 800.000 €
Issam Jemaa (Al Kuwait) - Bedelsiz
Kamel Chafni (Brest) - Bedelsiz
Jo-Goog Jung (Seoul) - Bedelsiz
Stéphane Grichting (Zurich) - Bedelsiz
Édouard Cissé - Serbest Kaldı
Omar Kossoko - Serbest Kaldı
Dariusz Dudka - Serbest Kaldı
Ogou Akichi - Serbest Kaldı
Simon Pontdemé - Serbest Kaldı
Jérémy Berthod - Serbest Kaldı


AC Arles-Avignon



 Bir önceki sezon Ligue 1 den düşen Arles, geçen sezonun favorileri arasındaydı ama kötü bir performans sergileyerek ligi 13. sırada bitirdi.. Bu sezon kadroda ufak çaplı bir revizyona giden takımın en önemli kaybı, geçen sezon Ligue 2 de 9 gol 2 assistlik performans sergileyen oyun kurucu Thomas Ayasse'nin bonservissiz Nancy'e gitmesi oldu.. Arles'in  bir diğer kaybı da geçen sezon Lyon dan devre arasında kiralanan ve iyi bir performans sergileyen Mohamed Yattara'nın Lyon'a geri dönmesi oldu.. Santrafor eksikliğini devre arasında kiraladığı Mourice Dale'nin bonservisini Nantes den alarak kapatan Arles'in bir diğer önemli transferi Dijon'un tecrubeli stoperi Chaher Zarour oldu.. Takım, Ayasse'nin boşluğunuda Panathinaikos dan transfer edilen Damien Plessis ile doldurmayı planlıyor.. Geçen sezona göre ilk 11 in de çok değişiklik olacağını düşünmediğim Arles, büyük bir sürpriz yapmazsa yine orta sıralarda mücadele edecek diye düşünüyorum..


Gelenler

Damien Plessis (Panathinaikos) - Bedelsiz
Chaher Zarour (Dijon) - Bedelsiz
David Suarez (Bastia) - Bedelsiz
Julien Cardy (Tours) - Bedelsiz
Julien Lopez (Montpellier B) - Bedelsiz
William Aho Abou (Montpellier B) - Bedelsiz
Maurice Dalé (Nantes) - Bedelsiz
Sébastien Cantini (Sedan) - Bedelsiz
Ben Sangaré (Ivry) - Bedelsiz
Erwan Quintin (Vannes) - Bedelsiz

Gidenler

Thomas Ayasse (Nancy) - Bedelsiz
Romain Elie (Levski Sofia) - Bedelsiz
Dianbobo Baldé - Serbest Kaldı
Jamel Aït Ben Idir - Serbest Kaldı
Fabien Laurenti - Serbest Kaldı
Deme N'Diaye - Serbest Kaldı
Thomas Deruda - Serbest Kaldı
Chafik Najih - Serbest Kaldı
Anthony Guise - Serbest Kaldı

SCO Angers



 Geçen sezonu 11. sırada tamamlayan Angers yeni sezona güçlenerek girdi.. Takımın en iyi oyuncusu Gaetan Charbonnier'ı Ligue 1 şampiyonu Montpellier'e satan takım, bunun haricinde önemli bir kayıp yaşamazken kadrosunu Gine Milli Takımının sol beki İbrahima Diallo ve Ligue 1 de Ajaccio nun tecrubeli golcüsü Socrier ile güçlendirdi.. Brezilya lı orta saha oyuncusu Pesalli yi Gremio dan satın alma opsiyonuyla kiralayan Angers'in bu sezon yine orta sıralarda yer almasını bekliyorum..


Gelenler

Richard Socrier (Ajaccio) - Bedelsiz
Alharbi El Jadeyaoui (Guingamp) - Bedelsiz
Fabien Boyer (Rennes B) - Bedelsiz
Ibrahima Diallo (Beveren) - Bedelsiz
Thomas Gaudu (Louhans-Cuiseaux) - Bedelsiz
Yoric Ravet (St. Etienne) - Kiralık
Pessalli (Gremio) - Kiralık

Gidenler

Gaëtan Charbonnier (Montpellier) - 1.500.000 €
David de Freitas (Châteauroux) - Bedelsiz
Hamady Tamboura (Romarantin) - Bedelsiz
Anthony Ouasfane - Serbest Kaldı
Nicolas Gillet - Serbest Kaldı
Ludovic Delporte - Serbest Kaldı
Karim Djellabi - Serbest Kaldı
Yves Deroff - Serbest Kaldı
Jérôme Hiaumet - Serbest Kaldı
Bilel El Hamzaoui (Poiré-sur-Vie) - Kiralık


FC Nantes



 Geçtiğimiz sezonu 9. sırada bitiren Fransa'nın köklü kulüplerinden Nantes sezona Teknik Drektör Landry Chauvin'in Ligue 1 ekiplerinden Brest'e geçmesinin şokuyla başladı.. Chauvin yerine kulübün eski teknik drektörlerinden Michel Der Zakarian'ı getiren Nantes, Raspentino ve Perreira gibi ilk 11 oyuncularını kaybedip, yerlerini dolduramadı.. Nantes'in bu sezonki en önemli transferi Sedan da geçtiğimiz sezonu 7 gol 4 asistle kapatan Yohann Eudeline, bir diğer önemli transfer Venezuella milli takımının sol beki Cichero oldu..Reims'in ön liberosu Lucas Deaux la orta alanı güçlendiren takımın şüphesiz bu sezon da en büyük yıldızı Jordan Veretout, geçtiğimiz sezon harikalar yaratan 19 yaşındaki oyun kurucu transfer döneminde bir sezon daha Nantes da kalmak istediğini söyleyerek taraftarı rahatlatmıştı.. Bu sezon sonu büyük ihtimalle Ligue 1 in yolunu tutacak olan Veretout'un Nantes'i yükselme adayları arasına sokacağını düşünüyorum..

Gelenler

Yohann Eudeline (Sedan) - Bedelsiz
Lucas Deaux (Reims) - Bedelsiz
Ahmed Madouni (Union Berlin) - Bedelsiz
Rémy Riou (Toulouse) - Bedelsiz
Birama Touré (Beauvais) - Bedelsiz
Damien Mayenga (Vandee) - Bedelsiz
Gabriel Cichero (Caracas) - Kiralık

Gidenler

Vincent Sasso (Beira-Mar) - Bedelsiz
Rudy Riou (Lens) - Bedelsiz
Florian Raspentino (Marsilya) - Bedelsiz
Maurice Dalé (Arles) - Bedelsiz
Omar Benzerga (Bejaja) - Bedelsiz
Jonathan Martins Pereira (Guingamp) - Bedelsiz
Vivian - Serbest Kaldı
Papa Malick Ba - Serbest Kaldı
Damien Tixier -Serbest Kaldı


RC Lens



 Geçtiğimiz sezonu 12. sırada bitiren Lens bu sezon kadroda fazla değişikliğe gitmedi.. En önemli oyuncularından genç yıldız Geoffrey Kondogbia'yı Sevilla ya satan takım, Eden Hazard'ın promosyonu olarak da Thorgan Hazard'ı Chelsea ye verdi.. Kondogbia nın yerini Sedan'ın iki önemli orta saha oyuncusu Valdivia ve Lemoigne ile dolduran Lens, Kalesini de Nantes den Rudy Riou ile sağlama aldı.. Bu sezon Lens'in yerinin fazla değişmeyeceğini düşünüyorum.. yine orta sıra takımı olacaklardır..

Gelenler

Rudy Riou (Nantes) - Bedelsiz
Pierrick Valdivia (Sedan) - Bedelsiz
Rémy Bonne (Uzes) - Bedelsiz
Jérôme Lemoigne (Sedan) - Bedelsiz

Gidenler

Geoffrey Kondogbia (Sevilla) - 4.000.000 €
Thorgan Hazard (Chelsea) - 1.000.000 €
Nicolas Caraux - Serbest Kaldı
William Rémy - Serbest Kaldı
Franck Queudrue - Serbest Kaldı
Julien Toudic (Reims) - Kiralık


GFC Ajaccio




 Ligue 2'nin yeni ekiplerinden Ajaccio sezona kümede kalma parolasıyla giren ekiplerden biri.. Transfer döneminde bir çok oyuncusunu serbest bırakan ve Ligue 2 nin orta sınıf oyuncularını transfer eden Ajaccio'nun bu kadroyla lig de kalması mucize olur.. 


Gelenler

Yannick Gigliarelli (AC Ajaccio B) - Bedelsiz
Nicolas Flégeau (Bordeux) - Bedelsiz
Jean-Jacques Mandrichi (Istres) - Bedelsiz
Noui Laïfa (Châteauroux) - Bedelsiz
Amor Kehiha (Lusitanos) - Bedelsiz
Youssouf Touré (SR Colmar) - Bedelsiz
Cédric Lubasa (Clermont) - Bedelsiz

Gidenler

Henry Michel Gbizié (Trelissac) - Bedelsiz
Anthony Solinas - Serbest Kaldı
Vincent Erard - Serbest Kaldı
Nelli Rahal - Serbest Kaldı
Romain Poletti - Serbest Kaldı
Julien Blanc Martini - Serbest Kaldı
Paul Maisonneuve (Martigues) - Bedelsiz
Mickaël Darnet - Serbest Kaldı
Mohamed Diallo - Serbest Kaldı
Marc Santunione - Serbest Kaldı
Sylvain Komenan - Serbest Kaldı
Quentin Boesso - Serbest Kaldı


FC Chamois Niort



Ligue 2 nin yeni ekiplerinden Niort da kadrosunu Ligue 2 ye göre revize edemeyen takımlardan biri.. Eski kadro yapısını bilmediğimden dolayı yeni transferlere göre yorum yapacak olursam, Châteauroux dan transfer edilen santrafor Lafourcade son sezonunda 20 maçta 2 golle oynadı.. olumlu tek transfer Ligue 1 ekiplerinden Valenciennes den transfer edilen stoper Pallois gibi gözüküyor.. Niort'un da düşme adayları arasında olduğunu düşünüyorum..


Gelenler

Tristan Lahaye (Grenoble) - Bedelsiz
Paul Delecroix (Amiens) - Bedelsiz
Mehdi Khalis (Jeanne) - Bedelsiz
Rodolphe Roche (Neuweg) - Bedelsiz
Jimmy Juan (Chesterfield) - Bedelsiz
Jérôme Lafourcade (Châteauroux) - Bedelsiz
Nicolas Pallois (Valenciennes) - Bedelsiz
Pascal Elissalde (Racin Besançon) - Bedelsiz
Mickaël Courtot (Chamois) - Bedelsiz

Gidenler

Jimmy Giraudon (Granoble) - Bedelsiz
Nicolas Desenclos - Serbest Kaldı
Sadio Sankharé - Serbest Kaldı


FC Istres




Geçtiğimiz sezonu 10. sırada bitirerek büyük sürpriz yapan Istres de bu sezona sıkıntılı başlıyor.. Ligue 2 ye geçen sezon yükselen ve oynadığı futbolla alkış alan takım transfer döneminde ilk 11 inin 3 önemli oyuncusunu kaybetti.. Ön Libero Agouazi Caen'in yolunu tutarken, Riad Nouri La Havre ye,Julian Palmieri de Bastia ya transfer oldu.. Istres bu futbolcuların yerini B takımdan çıkardığı genç oyuncularıyla ve 3. lig den yaptığı transferlerle doldurmaya çalıştı.. Istres'in alt yapısı bize bir sürpriz yapmaz ise bu sezon ligin alt sıralarında görürüz kendilerini...



Gelenler

Fouad Chafik (Valence) - Bedelsiz
Damien Moulin (Vannes) - Bedelsiz
Alain Cantareil (Rouen) - Bedelsiz
Guy-Roland Niangbo Nassa (Luzenac) - Bedelsiz
Kévin Bru (Boulogne) - Bedelsiz
Oualid El Hamdaoui (Nancy B) - Bedelsiz
Youcef Touati (Red Star 93) - Bedelsiz
Lucas Veronese (OGC Nizza) - Kiralık
Ludovic Genest (Bastia) - Kiralık

Gidenler

Riad Nouri (Le Havre) - 150.000 €
Tommy Untereiner (Martigues) - Bedelsiz
Julian Palmieri (Bastia) - Bedelsiz
Laurent Agouazi (Caen) - Bedelsiz
Nicolas Flégeau (Ajaccio) - Bedelsiz
Mickaël Ménétrier (Dudelange) - Bedelsiz
Jean-Michel Orsattoni (Tarbes) - Bedelsiz
Claude Dielna (Olympiakos) - Bedelsiz
Amor Kehiha (Ajaccio) - Bedelsiz
Obaïda Guendouz - Serbest Kaldı
Martial Robin -Serbest Kaldı


CS Sedan-Ardennes




 Geçtiğimiz sezonu beklentilerin üzerinde bitirip 4. olan Sedan tam anlamıyla yaprak dökümü yaşadı.. İlk 11 in den 6 oyuncusunu kaybeden takım, bu oyuncuların yerini kiralık oyuncularla doldurmaya çalıştı.. toplamda 4 futbolcu kiralayan Sedan'ın tek önemli transferi ise geçtiğimiz sezon Frankfurt'a sattıkları Habib Bellaid'i geri almaları oldu.. Sedan'ın bu sezon geçen seneki performansından uzak kalacağını ve ligin alt sıralarında yer alacağını düşünüyorum..


Gelenler

Habib Bellaid
Farid Beziouen
Ahmed Yahiaoui
Virgile Reset
Florian Pinteaux
Kalifa Traoré
Damien Marcq

Gidenler

Nicolas Fauvergue (Reims) - 600.000 €
Yohann Eudeline (Nantes) - Bedelsiz
Ismaël Traoré (Brest) - Bedelsiz
Pierrick Valdivia (Lens) - Bedelsiz
Jérôme Lemoigne (Lens) - Bedelsiz
Sébastien Cantini Arles) - Bedelsiz


FC Le Mans




 Geçtiğimiz sezon küme düşme hattının 3 puan üstünde bitiren Le Mans, şaşırtıcı bir şekilde sezona transfer yapmadan girek tek takım oldu.. Takımın en önemli yıldızı Idir Ouali yi bonservissiz kaptıran, ve genç yıldız adayı Jeff Louis'i Nancy ye satan Le Mans, bu sezon daha güçsüz kadrosuyla düşme adayları arasında.. Takım sadece Le Mans B den çıkardığı 4 oyuncuyla yeni sezona başladı.. Buna rağmen takımın 21 yaşındaki santraforu İdrissa Sylla dan bu sezon büyük patlama bekliyorum.. geçtiğimiz sezonu 25 maçta 9 golle kapatan oyuncu, oyun stili olarak Drogba ya çok benziyor..


Gelenler

-

Gidenler


Jeff Louis (Nancy) - 700.000 €
Idir Ouali (Dynamo Dresden) - Bedelsiz
Brahim Boudebouda (Alger) - Bedelsiz
Pierre Gibaud (Red Star 93) - Bedelsiz
Moussa Narry - Serbest Kaldı
Didier Ovono - Serbest Kaldı
Kévin Vergerolle - Serbest Kaldı
Fredrik Strømstad - Serbest Kaldı


FC Tours



Geçtiğimiz sezon Ligue 2 nin flaş takımlarından biri olan Tours, herkes kümede kalma mücadelesi vereceğini düşünürken ligi 6. sırada bitirmişti.. Bu sezon da OGC Nizza ya giden Genevois haricinde önemli oyuncularını kadroda tutmayı başaran Tours, Tayland liginde iyi işler çıkaran fildişili santrafor Christian Kouakou yu renklerine bağladı.. Tours'un bu sezonki en büyük başarısı geçtiğimiz sezon harikalar yaratan Brezilya lı Diego yu takımda tutmak oldu, oyuncunun ismi bir çok ligue 1 takımıyla anılıyordu ama Tours yıldızını hiç bir yere bırakmadı.. Bunların haricinde Lyon genç takımından 3 isimle kadrosunu güçlendiren Tours.. geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda ligi üst sıralarda bitirir diye düşünüyorum..

Gelenler

Christian Kouakou (Muangthong United) - 250.000 €
Brice Maubleu (Grenoble) - Bedelsiz
Thomas Fontaine (Lyon B) - Bedelsiz
Xavier Chavalerin (Lyon B) - Bedelsiz
Nicolas Seguin (Lyon B) - Bedelsiz
Jean-Bryan Boukaka (Rennes B) - Bedelsiz
Erik Pacinda (Kosice) - Kiralık


Gidenler

Romain Genevois (OGC Nizza) - Bedelsiz
Julien Cardy (Arles) - Bedelsiz
Jérémy Sopalski - Serbest Kaldı
André Buengo - Serbest Kaldı
Kevin Lejeune - Serbest Kaldı
Francis N'Ganga - Serbest Kaldı
Romain Sartre - Serbest Kaldı
Julien Cetout - Serbest Kaldı


FCO Dijon



 Ligue 1 den gelen ekiplerden biri olan Dijon da sezona teknik drektör değişikliğiyle başlayanlardan.. Patrice Carteron la yolları ayıran Dijon, takımı yardımcı antrenör Oliver Dall'Oglio ya emanet etti.. Küme düştükten sonra önemli oyuncularından Kumordzi ve Bautheac'ı kaybeden Dijon takıma sadece 3. lig den genç topçuları kattı..Geçtiğimiz sezon devre arasında Chelsea den kiralanan ve iyi işler çıkaran Gael Kakuta da bu sezonun eksikleri arasında.. Buna rağmen Ligue 2 ye göre üst düzey bir kadroları var.. Özellikle Ligue 1 için bile üst düzey bir oyuncu olan Benjamin Corgnet'in bu sezon açık ara Ligue 2 nin en iyi oyuncusu olduğunu düşünüyorum.. Sankhare ve Jovial gibi çok önemli silahları bulunan Dijon'un da bu sezon Ligue 1 adayları arasında olduğunu düşünüyorum..


Gelenler

Ousseynou Cissé (Amiens) - Bedelsiz
Hamel Hakkar (Besançon) - Bedelsiz
Pape Paye (Duchera) - Bedelsiz

Gidenler

Bennard Kumordzi (Genk) - 700.000 €
Chaher Zarour (Arles) - Bedelsiz
Eric Bauthéac (OGC Nizza) - Bedelsiz
Christophe Mandanne (Guingamp) - Bedelsiz
Jean-Daniel Padovani - Serbest Kaldı
Daisuke Matsui - Serbest Kaldı
Luca Passoni - Serbest Kaldı

Clermont Foot Auvergne 63



 Geçtiğimiz sezonun flaş ekipleri arasında yer alan Clermont 5. olarak bitirdiği sezonun ardından yeni sezona teknik drektörü Michel Der Zakarian'ı Nantes'e kaptırarak başladı.. takımı Regis Brouard'a emanet eden Clermont, Yıldız oyuncusu Romain Alessandrini yi Rennes'e satarak, kadrosundaki tek ciddi kaybı verdi.. Alessandrini yerine Şampiyon Montpellier'in sağ kanat oyuncusu Gregory Lacombe ve Braga'nın sol beki İmorou yu kadrosuna katan Clermont, geçen seneye göre daha oturmuş ve güçlü bir takım.. Bu sezon ligi yine üst sıralarda bitireceklerini düşünüyorum..


Gelenler

Ali Touncara (Lyon B) - Bedelsiz
Grégory Lacombe (Montpellier) - Bedelsiz
Emmanuel Imorou (Braga) - Bedelsiz
Steve Pinau (Aviron) - Bedelsiz
Pierriek Capelle (Quevilly) - Bedelsiz

Gidenler

Romain Alessandrini (Rennes) - 2.000.000 €
Cédric Lubasa (GFC Ajaccio) - Bedelsiz
Mehdi Namli (Olympique Safi) - Bedelsiz
Florent Sauvadet - Serbest Kaldı
Guillaume Moullec - Serbest Kaldı
Benjamin Morel - Serbest Kaldı
Damien Robin - Serbest Kaldı
Souleiman Djabour - Serbest Kaldı



1 yorum:

  1. alt liglerle ilgili oldukça iyi bir analiz olmuş. devamını beklemekteyim. monaco ile ilgili bir şey ilave edeyim. geçen sezon 29. haftaya kadar küme düşme hattında bulunan takım sonra toparladı. dediğiniz gibi şampiyonluğun en büyük adayı.

    YanıtlaSil