2 Şubat 2012 Perşembe

Deportivo 'El Turco' La Coruña - FM 2012





2000 li yılların başında fırtına gibi esen Deportivo efsanesi,Bugün borç batağında ve İspanya ikinci liginde.. 1929 da oynanmaya başlayan La Liga da 2000 yılında bir devrim gerçekleştirerek tarihinde ilk kez Şampiyon olan Deportivo, çıkışını 2003-2004 de Mourinho'nun Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Porto'suna yarı finalde elenene kadar sürdürmüştü... Bu tarihten itibaren Endüstriyel futbola yenik düşen 'El Turco' 2010-2011 sezonunda La Liga yı 18. sırada bitirip Liga Adalente ye düştü... Ezeli rakipleri Celta Vigo nun aşağılamak için söyledikleri "El Turco" lakabını "Evet,Türk gibi güçlüyüz" diyerek kabul eden ve her Celta Vigo maçından önce kale arkasına Türk Bayrağı asan İspanyanın Türkleri ; Football Manager 2012 de başlattığım "Efsaneler Uyanıyor" serisinin ilk ayağı :))

-Fotoğrafları Büyütmek İçin Üzerlerine Tıklayınız-




İlk sezonumuzda 120 milyon € luk borç nedeniyle hiç transfer yapmadan sezonu Liga Adalente de 1. sırada tamamlayıp yeniden La Liga ya yükseliyoruz..



Laliga daki ilk sezonumuzda Free Transferlerle ayakta kalmaya çalışıp, futbolcu satarak kulübü rahatlatıyoruz.. ve sezonu 12. sırada bitiriyoruz..






3. Sezonumuzda yeni başkan adayımız seçimi kazanıyor ve kulübün borçlarını kapatıyor.. Transfere 10 Milyon € ya yakın bütçe ayrılıyor ve yaptığımız transferlerle sezonu sürpriz bir şekilde 5. sırada bitiriyoruz... Sezon başında transfer ettiğimiz Alberto Paloschi sezonu 33 maçta attığı 35 golle gol krallığında Messinin ardından 2. sırada bitiriyor ve sezon sonunda Sözleşmesindeki serbest kalma ücretini ödeyen Lyon'a 11 Milyon Paund'a transfer oluyor..




ve 4. sezonumuzda efsane geri dönüyor... Sezon başında yapılan akıllıca transfer hamleleri müthiş takım oyunuyla birleşerek Deportivo yu tarihindeki 2. şampiyonluğa taşıyor..Sezonu 101 puanla Barcelona'nın 12 puan önünde bitirirken, Sezon başında PSG den 16 Milyon Paund'a transfer edilen Kevin Gameiro ligi 43 golle Ronaldo'nun rekorunu kırarak Gol kralı olarak bitiriyor..








5. Sezona La Liga şampiyonu olmanın verdiği avantajlarla başlarken... artık dünya yıldızlarını alabilecek paramız ve itibarımız mevcut :)) sezona 119 Milyon Paund'luk transfer harcamasıyla giriyoruz.. Eden Hazard,Seydou Doumbia ve Gareth Bale gibi dünya yıldızları Deportivo forması giyerken.. 17 yaşında alt yapımıza kazandırdığımız  oyunun regenlerinden Fabricio Wright ve Julio Alvarez de artık birer yıldız...Sezon içerisinde Bale,Hazard ve Gameiro nun sakatlıkları belimizi büküyor, inanılmaz işler yapan Barcelona'nın gerisinde kalıyoruz ve sezonu 104 puan toplayan Barça'nın 9 puan gerisinde 2. olarak bitiriyoruz... ama Deportivo ya tarihte bir ilki yaşatarak unutulmaz Final'in uzatmalarında 114. ve 117. dakikalarda bulduğumuz gollerle Marsilya'yı yenerek Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oluyoruz...





Kulübün "Efsaneler" bölümünde hala Erman Akyüz yok :)) ama "Simgeler" bölümündeyiz ve Efsane olmaya doğru gidiyoruz :)) Mevcut kadronun ve FM 2012 de uyguladığım taktiğin görüntüsüde son fotoğrafta :) Sene 2016 ve Deportivo macerası devam ediyor...

1 yorum: